Logga in 
Utrustning Camping Stugor Vandrarhem Guide Resor Konservator 
 
 

Svågan FVO

Lokalisering
, kommun

Förening
Svåga Älv FVF
Hudiksvall kommun, Gävleborgs län
Hemsida: www.svagan.se


Info
Svågan ligger ca fyra mil från kusten i norra Hälsingland, i Bjuråkers socken, inom Hudiksvalls och Ljusdals kommuner. Älven sträcker sig från de karga trakterna kring Valsjön och Skån vid gränsen till Medelpad och slingrar sig ca fem mil genom branta, skogklädda sandåsar ned till utloppet i Norra Dellen vid Friggesund.Regler
Öringen är fredad i alla strömmande vatten och i Dellensjöarna från 1/9 till 31/12, men i övrigt är allt sportfiske tillåtet.
Minimimått:
För all öring nedströms Brännåsdammen i Svågan samt i Dellarna är minimimåttet 45 cm. För harr 35 cm.
All övrig ädelfisk: 30 cm.

Det finns också planer på att införa en "No Kill"-sträcka där endast flugfiske är tillåtet och ett begränsat antal kort kommer att säljas per dygn, förslagsvis 6 kort à 100 kr.

För somliga sjöar, där utsättning sker, gäller speciella bestämmelser. De regnbågar som smitit från kassodlingar och finns i Dellensjöarna och i vissa biflöden omfattas ej av fiskevårdsområdets regler och får därför fiskas vid alla tider på året.

Fiskekort säljs på bensinstationer, i vissa affärer och på Svågadalens Fiskecamp. Nytt för 1998 var ett speciellt trollingkort för det alltmer ökande båtfisket i Dellensjöarna.

I Svågan är allt fiske från båt eller flytring förbjudet och på vissa sträckor gäller speciella bestämmelser, vilka anslås på skyltar längs älven.

Sedan några år råder fiskeförbud på flera sträckor; bl a vid Järnhatt och i Råka-Långmor, i Dalån från Svågan upp till Nedre Fläsmasjön och i Ramman, från gamla landsvägsbron i Västansjö och uppströms. Hur länge dessa förbud kommer att gälla verkar ännu oklart. 
Favoritvatten Lägg till
Fångster 
     

Fångster
Statistik
Inlägg 
Arter Harr, Id, Regnbåge, Röding, Sik, Öring
Övrig info Inplantering: Nej
Medlemsvatten: Nej
Fritt fiske: Nej
Hela älven
Plats  
Visa vägbeskrivning från
Inlägg 

Gör ett inlägg om detta fiskevatten.


[Gör till startsida] [Lägg till i favoriter]

Tipsa någon om denna sida
Mottagarens epost

Mitt namn

Min epost
Meddelande

Följande länk bifogas i meddelandet: http://www.fiska.se/fiskevatten/svågan_fvo_.asp

 
wf